На международния ден на джаза Стоян Янкулов бе отличен с приз от GMA

Stoyan Yankoulov

На специална церемония и концерт в Sankt Peter am Kammersberg (Австрия), в деня на джаза българският перкусионист Стоян Янкулов – Стунджи получи статуетка от Global Music Awards за номинацията за най-добър латино джаз албум в Грами 2014. Global Music Awards е музикална организация на най-високо ниво, която почита талантливи музиканти от цял свят. Това е „витрина за музикални скъпоценни камъни и уникални гласове“. Наградените музиканти на Global Music Awards носят отличителния знак за надарени, уникални и развиващи се музиканти.

През 2014 година албумът „Нормас“ на Хуан Гарсия Херерос, в който участва и българския перкусионист, бе номиниран за най-добър латино джаз албум в наградите Грами. Днес в международния ден на джаза двамата музиканти бяха отличени със специална статуетка.

Церемонията се извърши на бутиков концерт пред австрийски членове на дипломацията, бизнеса и музикалният мениджмънт.

Групата на Хуан Гарсия Херерос „Snow Owl“ (Снежната сова) представи част от новия  си албум „The Blue road” 2016, който съвсем скоро ще излезе на пазара. Концертът включи виртуозните струни на бас китаристът от световно ниво Хуан Гарсия Херерос от Колумбия, и еднакво уникален и търсен барабанистът Стоян Янкулов – Стунджи, Никола Станоевич на пиано, Бертл Майер и неговата хармоника, Живко Василев (кавал) също от България , и Алехандра Мария (цигулка, вокал). Като местна подкрепа на сцената бяха  Аличе Галър (цигулка) и Райнер Валанд (цигулка). Специално за този концерт гостува и американската певица Su Charles, която също е част от новия албум на Snow Owl.

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Website Built with WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: