Ангел Заберски трио с концерт в НДК

azaberski trio

След успешното турне на Ангел Заберски Трио в няколко града на страната, триото ще представи новият си албум Like (A) Jazz и в София на 14 май в зала 6 на НДК.

Ангел Заберски (пиано), Стоян Янкулов – Стунджи (ударни) и Борис Таслев (контрабас) ще представят втория си авторски албум Like Jazz  на концерт в Националния дворец на културата. Почитателите на триото от Пловдив, Стара Загора, Бургас, Добрич, Варна, Велико Търново вече имаха възможността да чуят на живо новите им произведения. Пълни зали във всички градове, множество продадени дискове, както на новият им албум, така и на първият за триото “Reflections”, изключително благодатна и щедра публика, това бе част от вълненията, които получиха музикантите. „Скъпи приятели на хубавата и стойностна музика, имахме щастието да се насладим на изключително качествена публика, пълни зали във всички градове” – пише на страницата си Ангел Заберски.  „За нас турнето беше напълно успешно, удоволствие беше да бъдем близо до Вас! Благодарим на организаторите във всеки град и на всички медии и институции, които ни подкрепиха! Щастливи сме, че ние Ангел Заберски, Борис Таслев и Стоян Янкулов, успяхме поне за малко да докоснем сърцата Ви, а и Вие нашите! Обичаме Ви!“.

В новият албум триото интерпретира произведения от класическата музика с изразните средства на джаза. Репертоарът включва „Мечтание“ на Шуман, три произведения на Пучини („Ария на Рудолф“ от „Бохеми“, Nessun Dorma от „Турандот“ и „Хризантеми“) и две творби на Чайковски – „Симфония №6“, четвърта част и „Валс на цветята“ от сюитата „Лешникотрошачката“. Изпълненията на триото започват с кратки фрагменти от оригинални записи с цел „припомняне и да подскажеш какво следва.“

Ето какво още споделя за новия си албум композиторът: „Умишлено реших този път да използвам известни теми от класическия жанр,а не да правя авторска такава. Толкова е красиво и в същото време отговорно да посегнеш към известни мелодии, особено що се отнася до класиката, и да се опиташ да сложиш свой почерк към всяка от тях.
След записите които направихме в студио „Дръмбой“ (Стоян Янкулов) вече бях спокоен ,че сме направили нещо истинско, с много вкус. Музиката е добра! Има джаз, романтизъм, сантимент, хумор, носталгия… Качества без които не може да има добра музика.“

Концертът на 14 май (събота)2016 г.от 19:00 ч. в Зала 6 ще представи освен избрани произведения от албума „Like Jazz“ и някои от най-вълнуващите авторски пиеси на Ангел Заберски от албума “Reflections”на фолклорна тематика.

 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Website Built with WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: