Аполония 2015 – концерти

Тази година Аполония отново ще отдаде чест на вече утвърдените групи и изпълнители, но повече ще обърне внимание на нови интересни проекти, които не са добре познати на публиката. Според мен програмата на сцената на ОББ, (която отново се помещава в клуб ОББ, а не на остров св. Кирик, както досега) ще бъде много по-интересна от тази на сцената на Амфитеатъра, но вие си решете сами:

На 28 август е откриването на фестивала, посветено на българското кино, с песни от български филми в изпълнение на Стефан Вълдобрев и приятели.
На 29 август на сцената на Амфитеатър Аполония от 21,00 часа Камен Донев и Оркестърчи ще представи „Тъжни песни“.
От 23,00 часа на сцена ОББ ще можем да чуем много готините Tri O Five в нов състав заедно с Прея.

На 30 август в Амфитеатъра от 21,00 часа Рут Колева ще представи нов съвместен проект с Карандила Браз Бенд.
На сцена ОББ от 23,00 часа Хуан Гарсиа Херерос и неговият международна банда от Бразилия (Марцио Тубино), Колумбия (Алехандра Мария), Словения (Марко Чърнчец), Венецуела (Роберто Кинтеро), България (Стоян Янкулов), и Австрия (Берт Майер) – Snow Owl, ще представи новите си авторски парчета и аранжименти, повлияни от духа и традицията на всяка една от държавите в нея.

На 31 август на сцена Аполония от 21,00 часа ще видим Дует Авеню.
На сцена ОББ от 23,00 часа невероятният глас на Васил Петров и музиката на Ангел Заберски – син ще представят концерт по случай сто годишнината от рождението на Франк Синатра.

На 1 септември на сцена Аполония от 21,00 часа ще можете да гледате спектакъл на Балет Арабеск.
На сцена ОББ от 23,00 часа Теодосий Спасов ще представи своя проект Project Pulse – Теодосий Спасов – кавал, Сандип Батачаря  (Индия) – табла, Димитър Бодуров – пиано, електроника. Тримата музиканти дебютират като група през 2012 и тази година ще излезе техният първи албум, част от който ще имаме удоволствието да чуем на фестивала.
На 2 септември любимите на всички Б.Т.Р. ще поканят на сцената на Амфитеатъра, заедно с тях  един друг любимец на публиката, големият актьор Христо Мутафчиев за един съвместен музикален спектакъл, към тях ще се присъедини и певицата Мариана Попова.
На сцената на ОББ от 23,00 часа ще се насладим на прекрасния трибют на Били Холидей в изпълнение на чаровната Мирослава Кацарова, заобиколена от невероятните джазмени Христо Йоцов, Веселин Веселинов – Еко, Мирослав Турийски.
На 3 септември в археологическия музей ще бъде представянето на  After 4, първият солов албум на Живко Петров,  един от най-добрите съвременни български джаз музиканти.  Публиката на Аполония е първата, която ще го чуе в изпълнение на автора от 19.00 ч. Премиерата по време на Аполония ще бъде и първият концерт от турнето на Живко Петров. Аз го чух, имам албума, задължително го посетете!!!

На сцената на Амфитеатъра от 21,00 часа ще свирят новата Фондация или ACOUSTIC BEATLES PROJECT 2 –  Дони, Коцето Калки, Славчо Николов, Венко Поромански, със специалното участие на  Иван Лечев и Кирил Маричков.
На сцена ОББ от 23,00 часа ще ни очароват изкусителните SENTIMENTAL SWINGERS!

На 4 септември на сцената на Амфитеатъра от 21,00 часа ще представят своят спектакъл Фолклорен ансамбъл Тракия.
На сцената на клуб ОББ от 23,00 часа Насекомикс!
На 5 септември от 20,30 часа на сцената на Амфитеатъра са „малките“ и „големите“ –  АКАГА & FUNKY MIRACLE със специалното участие на Ицо Хазарта.
На сцената на ОББ от 23,00 часа фойерверкът на мюзикъла и театъра Милица Гладнишка с най- добрите джазмени в България Михаил Йосифов Секстет!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Website Built with WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: