Ангел Заберски Трио на Джаз форум Стара Загора

Angel Zaberski-trio

12 юни, петък

19 ч., Античен форум „Августа Траяна“

Ангел Заберски трио:
Ангел Заберски, Борис Таслев, Стоян Янкулов

Четвъртото издание на международния „Джаз форум Стара Загора“ започна още на 8-ми юни с традиционните матинета „Джаз за деца“, една прекрасна инициатива на Венцислав Благоев, която достигна много от градовете на България.

„Тази година Джаз Форум Стара Загора е под мотото „Където Операта суингира“ и  музиканти от четирите краища на света ще представят новаторско музициране и оригиналност, авторски  джаз и диалози с класически

произведения, обединени от идеята, че строгостта на партитурата насърчава свободата на импровизацията,  че няма граница между жанровете и те взаимно си влияят .“- споделя пиарът на фестивала Гергана Семерджиева.

На 12-ти юни на сцената на античния форум „Августа Траяна“, където се провежда фестивала от миналата година насам, след като община Стара Загора реставрира това уникално историческо място, ще се качат джаз музикантите от Ангел Заберски Трио. Стоян Янкулов – барабани, Ангел Заберски – пиано и Борис Таслев – бас ще представят нови авторски арнжименти, които много скоро ще излязат в албум.

Международното участие тази година е от САЩ, специално за фестивала пристигат  Джери Бергонци и Пламен Карадонев.  Световноизвестният саксофонист Бергонци е определян като музикален визионер с уникална техника и подход, с фантастично въображение и неповторим импровизаторски талант. Роденият в Стара Загора пианист Пламен Карадонев е сред най-успелите ни в САЩ джазмени.

Живко Петров, Михаил Йосифов и Милица Гладнишка, Биг бендът на БНР и Военния биг бенд на Стара Загора са сред участниците в джазовите празненства през останалите дни на фестивала.

„Джаз форум Стара Загора“ се организира от Община Стара Загора и фондация „Джазтет“. Всички събития са безплатни за публиката благодарение на специалната подкрепа на фондация „Америка за България“ и „Контур Глобал“.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Website Built with WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: