Можем да го наречем българският Жан Мишел Жар, електронна музика само че с голяма доза от българския фолклор, класически елементи, поп и фюжън звучене – Ясен Велчев е един от малкото композитори и изпълнители в България, които са се специализирали в правенето на музика за светлинно шоу.

Всеки от нас е присъствал на такова внушително събитие и знае как въздейства музиката в съчетание с това, което виждат очите ни.

Така както не е предсказуема последователността на визуализациите, така не е ясно и кои музикални стилове ще следват по-късно. Чрез тази неопределеност на съчетаването на музика и картини, това изкуство добива гъвкавост, разнообразие и неизчерпаеми вариации. Разбира се това, което според нас зрителите става в реално време в действителност е плод на дълга работа и подготовка.

В своите композиции Ясен Велчев влага различни музикални инструменти, включително и от българския фолклор – тъпан, кавал, гайда, така също и гласове. На спектакълът в Благоевград дори на живо участват музикантите от популярната „Група Те“ с Преслава Пейчева. Видеото по-горе е от светлинното 3D Mapping Show във Велико Търново през март 2012 година за празника на града. Вижте и впечатляващото представяне на Ясен и във Благоевград ТУК!

Само преди дни Ясен участва със специално създадена авторска музика и за един друг тип шоу, само че не чисто визуално, а техническо. По време на техническия Пловдивски панаир Ясен бе поканен в първото по рода си издание на Case родео шоу с музика и багер. Освен гениалната музика, която представи, той демострира и завидни умения да борави с багера, вижте сами: