1403186_609350769107889_677599335_o

Стоян Янкулов – Стунджи и Александър Владигеров са част от джаз проекта Normas, който е сред петте номинирани албума на наградите Грами 

за латинска музика – 2014. Албумът е в категория най-добър латино джаз албум и е дело на виртуозният колумбийски басист Хуан Гарсиа -Херерос, по известен с прозвището Snow Owl.

Репертоарът включва авторски композиции на Хуан Гарсия -Херерос в стил фюжън, в който се смесват елементи от латино, джаз-рок и етно музика, за което допринасят музикантите от състава, всеки със своята уникалност като изпълнител от страната, от която идва.

Snow Owl – Band е международна джаз формация в която имат чест да участват и двамата български музиканти.

Стоян Янкулов е мултистилен музикант – барабанист и перкусионист с уникална техника на свирене. Той успява да възпроизведе майсторски звучене на барабаните при което се създава впечатлението, че свири повече от един перкусионист. С участията си по целия свят Янкулов разкрива неограниченото разнообразие и емоционалната наситеност на българската култура, съчетавайки автентичния фолклор с нови изразни средства при ударните инструменти.

Александър Владигеров и неговият брат близнак Константин Владигеров са внуци на големия български композитор Панчо Владигеров. Двамата завършват композиция във Виенската консерватория, след което остават да живеят и работят във Виена. През 2007 г. в Burgtheater представят авторския си албум Wanderer In Love, който придобива златен статут. Определят музиката в него като съчетание от европейски традиции със силен български привкус. Владигерови пишат театрална музика и изнасят самостоятелни концерти в Европа и Америка.

През ноември Snow Owl – Band започва световно турне, което ще включва и България, а на 21 ноември групата ще бъде на латинските награди Грами в САЩ.

rotator_day_of_esp_final