Честит празник, будители!

Не става въпрос дали и как ще оцелее един или друг артист, става въпрос как да оцелее културата, изкуството, творчеството! Когато лидерите и политиците съветват хората на изкуството да се ориентират към „нещо друго“, нали се сещате за какво става дума?!?!
Мили творци, смелост, кураж и в никакъв случай слугинаж! На вашата любов към свободата се крепи нашия лъч надежда!  Ние, публиката, винаги ще обичаме да гледаме театър, филм, да слушаме музика, да се развълнуваме от нечия история!
Честит празник, будители!

А ти, мила публико, остани „гладна“ за тяхното изкуство! Да го търсим, да го чакаме, да сме жадни за следващата постановка, следващия концерт! Обичам да чувам как напоследък много хора споделят, че театрите, залите, са по-безопасни от всяко друго обществено място, от градския транспорт, от магазините, от болниците, от кафенетата. Защото стоиш с маска, на собствената си дезинфекцирана седалка на две седалки разстояние от съседа ти, и през ред, влизаш и излизаш с пропускателен режим и пространството е огромно, сцените са големи, таваните са високи, никой не те бута, никой не диша и не крещи в лицето ти. Обичам да чувам така да се говори, а не да се казва колко е опасно, колко е страшно, колко си застрашен.

Денят на народните будители е в чест на българските просветители, книжовници и революционери, които след освобождението са имали мисията да възродят духа на народа, и събудят нуждата от образование и книжовност. Надявам се никога българският народ, да не ги загуби отново!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Website Built with WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: