Old School Trombone in Chengdu, China

Неуморният Вили Стоянов се отправя на поредно участие в Китай, с последния си проект Old School Trombone.
Именитият тромбонист е поканен да представя България, в China CEEC Music Week 2019, която ще се проведе в Ченгду, Китай, в периода 11-17 ноември.
CEEC Music Week е продължение на инициативите „Belt and Road “ и „17+1 Cooperation”, чрез които обменът между Китай и 17-те държави от Централна и Източна Европа непрекъснато се разраства. Целта е участниците, както от страна на домакините, така и на гостуващите европейски държави да установят контакт, да обменят добри практики, да покажат културното си наследство и да създадат условия за дългосрочни съвместни инициативи и обмен.

Участието в China-CEEC Music Week 2019 в Ченгду, Китай, ще бъде трето поред за инициативи на Брас Асоциация. В рамките на културен сезон 2017, проектът B.A. COMBO реализира 3 концерта – в Кингдао, в Жоушан и в Шанхай, а етно-джаз проектът RomaNENO Project имаше две участия в Международния Арт Карнавал, в Пекин, по време на Златната седмица (празници, които съпътстват 1 октомври, Деня за провъзгласяване на републиката и национален празник на КНР). Карнавалът беше своебразно закриване на Културен сезон 2017, в Китай.

Тази година Вили Стоянов ще представи репертоар съставен от композиции на дядо си – Йосиф Цанков, познат като патриарх на забавната музика в България. Аранжиментите, в програмата, носят и духа на старата градска песен, и модерното звучене на съвременния джаз, с елементи на фънк, суинг, латин, дори хип-хоп. Проектът Old School Trombone се развива в продължение на 3 години, като отворената му импровизационна форма успя да привлече редица именити гост изпълнители. Инициативата дава възможност за изява и на млади инструменталисти, които ежеседмично музицират с най-големите имена на брас сцената в София.
Привличането на Ния Петрова – финалист на „Гласът на България“, сезон 2018, надгради резултатите на инициативата и повиши нейната популярност.
За музикалната седмица, в Ченгду, Вили и Ния ще пътуват в компанията на младите, но вече сериозно разпознаваеми на родната сцена изпълнители – Димитър Благоев и Даниеле Феббо.

В началото на годината Ченгду спечели най-значимата, в музикално отношение награда, в Китай – „Златната камбана” и си извоюва титлата „Международна столица на музиката”.
Квартетът на Вили ще изнесе 4 концерта в столицата на Сечуанската провинция – в Cloud Hall, в Meishan Park, в Deyang Aviation School и един в древния град Huanglongxi.
Пътуването се осъществява с финансовата подкрепа на програма „Мобилност” на Национален фонд „Култура”.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Website Built with WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: