GloBalKan представят първия си албум

„Glo Bal Kan projekt“ е нов музикален проект, създаден през юли 2017 г. от четирима успешни български музиканти Недялко Недялков – кавал, Петър Миланов – китара, Владимир Кърпаров – саксофон и Стоян Янкулов – Стунджи – ударни.
Идеята е на кавалджията Недялко Недялков, негови са и повечето от пиесите, които изпълняват. Групата представя авторски пиеси, образци от автентичния български, балкански и световен фолклор, но аранжирани и поднесени в джаз вариант. GloBalKan е отворен проект, в който участват различни по народност и стил гост вокали. Наскоро групата записа своя първи албум „Въртележка“. В албумът участват гост вокалистките Богдана Петрова, Тима Недялкова и гръцката фолклорна изпълнителка Марта Мавриди.
На 4 май от 20:00 часа четиримата музиканти ще представят новия си албум на сцената на клуб Книгата. Специално за промоцията пристига в България популярния саксофонист Владимир Кърпаров, който от дълги години работи и живее в Берлин. Публиката ще има удоволствието да чуе техния вариант на известната пиеса „Либертанго“ на Астор Пиацола, авторски пиеси и аранжименти на всеки един от състава, както и да се наслади на нестандартните перкусии на Стунджи.

4 май 2019г.
20:00 часа

https://www.facebook.com/events/1294781927341147/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Website Built with WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: