Изложба-базар „Циганско лято“

Изложба – базар „Циганско лято“

28 октомври 2016г. 18:30 часа

Арт салон „Морино“ – София, пл. Македония 1

 

Циганското лято винаги е красиво и обагрено с много цветове. То е любим сезон за художниците и любителите на фотографията.

Циганското лято е времето, когато се радваме на всеки топъл ден и всяка слънчева усмивка по особен начин, съзнавайки, че есента и зимата чукат на вратата.

Арт салон Морино е артистично място, с приятна атмосфера и кокетна тераса с гледка към красивата сграда на Министерството на земеделието в София.  От една година Морино обръща специално внимание  на изкуството. Морино разполага с професионално оборудвана сцена за концерти, на която свирят най-добрите джаз поп и фънк музиканти, едни от тях са Ангел Заберски, Мишо Йосифов, Иван Лечев, Стоян Янкулов – Стунджи, Вера Шандел, Мирослава Кацарова, Стефан Вълдобрев и много други.

В Морино намират уют и гостоприемство не само музиканти и меломани, но и художници, фотографи и ценители на естетиката.  Затова в дните на циганското лято Морино ще предостави за художниците едно арт пространство, в което да изложат картините си пред посетители.

На 28 октомври от 18:30 часа Морино ще отвори врати за базар – изложба на тема „Циганско лято“. Художници от различните стилове в изобразителното изкуство ще участват с техни картини по тази тема. Идеята е да посрещнем циганското лято по един красив и чаровен начин, какъвто всъщност е и самият сезон.

В изложбата ще участват картини от популярни художници като Свилен Стефанов, Сашо Стоицов, Димитър Генчев, Мариана Маринова, както и няколко картини от Андрей Даниел и Аля Гале предоставени от частна колекция за арт салона. Ще има и няколко картини от професор Тодор Динов, любезно предоставени от неговата дъщеря  Жана Динова, както и две нейни картини на тема „Циганско лято“. В изложбата ще видим техники като масло, батик и живопис, обединени в една обща тема, чрез която се надяваме да задържим по – дълго този прекрасен сезон, наречен в Америка – индианско, а тук на Балканите – циганско лято.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Website Built with WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: