Ангел Заберски Трио тръгва на турне

Plakat- turne- za facebook
Ангел Заберски Трио – турне през април

 

Триото представя втория си авторски албум Like Jazz

Ангел Заберски (пиано), Стоян Янкулов – Стунджи (ударни) и Борис Таслев (контрабас) ще представят втория си авторски албум Like Jazz  на турне в 7 града на България. Почитателите на триото от Пловдив, Стара Загора, Бургас, Добрич, Варна, Велико Търново и София ще могат да чуят на живо новите им произведения.

След албума Reflections от пролетта на 2013 г., Триото записа нов албум с изцяло творби на  Ангел Заберски, който бе представен премиерно пред публика на 2 декември в Първо студио на Радио Пловдив.
В новия албум буквално джазът среща класиката. Албумът включва известни опери и пиеси в съвременен джаз вариант. Композиторът Ангел Заберски е успял стриктно да запази авторовите идеи и мелодии, така че те да се разпознават лесно от публиката, но в същото време ги интерпретира с чувство на свобода и обширност, типично за джаза. Шуман, Пучини, Чайковски, сред които една малко популярна,но изключително красива пиеса на Пучини “Хризантеми“, както и други подобни с привкус на романтика. Музиката от новия албум на Ангел Заберски Трио напомня за късен романтизъм, дори с импресионистични нотки. Изявата на тримата музиканти по отделно е максимално обрана, именно с цел мелодията да бъде лишена от агресия или излишна показност, а да се чете романтиката в нея.

“Like Jazz” е реализиран през есента на 2015 г. Ангел Заберски залага на силните страни на своето трио – безкомпромисен професионализъм и изключително сработено партниране между мислещи музиканти – както самият той споделя.

“Like Jazz” синтезира две на пръв поглед несъвместими изкуства – опера и джаз. В албума тези начала не се конфронтират, а тъкмо обратното – постига се убедителен нов образ на добре познатата игра между старото и новото. Прекрачвайки отвъд рамката, композициите в него се разгръщат пълнокръвно в полето на свободната музика. Оттук идва и цялостното усещане за споделеност, за музика, надмогнала стереотипа, отчуждението и стерилното музициране. “Like Jazz” постига нова и смислена комуникация както по отношение на музикалния материал, така и по отношение на диалога между произведение и слушател.

Дати за турне “Like Jazz”:

12 април –  Пловдив – Bee Bop Cafe

13 април – Стара Загора – регионална библиотека „Захарий Княжески“

14 април –  Бургас, в залата на „Куклен театър“

15 април – Добрич – Огледална зала „Нели Божкова“

16 април – Варна – „Фестивален конгресен център“  зала 1

17 април – Велико Търново  –  хотел „Премиер“, зала „Царевец“

14 май – София – НДК зала 6

Plakat- turne- za facebook

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Website Built with WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: