Боби Макферин на една сцена със Стоян Янкулов – Стунджи и хор Ангелите.  През август 2013г. на Петата годишна на фестивала на изкуствата Solidarity of Arts в Гданск, чието издание беше посветено на звездата Боби Макферин бяха поканени и чуждестранни изпълнители, които са били в проекти с големият американски вокалист и диригент. На четири сцени едновременно се  представиха носителите на

полските награди за най-добър джаз албум String Quartet, невероятната джаз певица  Urszula Dudziak, джаз хамелеона Gil Goldstein и  един от най-добрите женски хорове в света Българските гласове – Ангелите.

Идеята на самият фестивал е да обедини артисти от световно ниво на едно място. През 2013 г. организаторите правят всичко възможно, за да впечатлят вече лоялната многохилядна публика с поканата си към, Макферин. Той пък от своя страна отправя покана към българските ни музиканти, с които вече е участвал в проект преди години.

Някак това събитие обаче остана незабелязано за България и не се отрази нито сред меломаните, нито в медиите. Сега публикувам видео от внушителният концерт в Гданск с участието на гениалните ни български музиканти, така достойни за тези световни сцени, в отговор на онези, които заеха местата си в управлението на културата в България тези дни. Това е моят поздрав към тях!