Боби Макферин на една сцена със Стунджи и хор Ангелите

Боби Макферин на една сцена със Стоян Янкулов – Стунджи и хор Ангелите.  През август 2013г. на Петата годишна на фестивала на изкуствата Solidarity of Arts в Гданск, чието издание беше посветено на звездата Боби Макферин бяха поканени и чуждестранни изпълнители, които са били в проекти с големият американски вокалист и диригент. На четири сцени едновременно се  представиха носителите на

полските награди за най-добър джаз албум String Quartet, невероятната джаз певица  Urszula Dudziak, джаз хамелеона Gil Goldstein и  един от най-добрите женски хорове в света Българските гласове – Ангелите.

Идеята на самият фестивал е да обедини артисти от световно ниво на едно място. През 2013 г. организаторите правят всичко възможно, за да впечатлят вече лоялната многохилядна публика с поканата си към, Макферин. Той пък от своя страна отправя покана към българските ни музиканти, с които вече е участвал в проект преди години.

Някак това събитие обаче остана незабелязано за България и не се отрази нито сред меломаните, нито в медиите. Сега публикувам видео от внушителният концерт в Гданск с участието на гениалните ни български музиканти, така достойни за тези световни сцени, в отговор на онези, които заеха местата си в управлението на културата в България тези дни. Това е моят поздрав към тях!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Website Built with WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: