Мирослав Иванов квартет

Групата, която ще чуете е в състав от Мирослав Иванов – китара, Радослав Славчев – бас, Димитър Семов – барабани и Милен Кукошаров – пиано.
Тяхната музика е оригинална и авторска, може да бъде разпозната като

джаз с елементи на уърлд.
Mного и различни по стил са проектите, в които участват музикантите от Миро Иванов квартет, но когато са на сцената заедно не спират да експериментират в нови музикални посоки.
През 2013 година Мирослав Иванов издаде своя авторски албум DIRECTIONS, който в основата си е инструментален. Това парче е част от него и се надявам да докосне сърцата ви, така както моето.

Ето какво казва самият Мирослав Иванов за него: „Бих го определил, като World Music, защото ми звучи по-общо. Наистина не знам как да определя и обобщя всички музикални посоки, които Directions притежава. Страхувам се, че таргетът на тази музика не е впечатляващо голям, но никога не съм се замислял за такива неща в процеса на работа.“

Мирослав Иванов е един млад, но надминал годините си в професионално отношение музикант. Още в четвърти клас, разбира че музиката е любимият му предмет в училище, а китарата – голямата му любов.

По късно учи в Консерваторията и още там започва да свири с професионални музиканти като Цветан Недялков, Мага и др. Поканен е да свири в „Как ще ги стигнем… с Тодор Колев“, и близо две години се задържа там. Може би и там се е появил и интересът му към джаз музиката, а по – късно в група Infiniti започва да изучава джазовата естетика. Както самият той казва: „Пред мен се откри нов свят.“

След като печели Голямата награда на конкурса за блус за филма Blues Brothers 2000 (1998) Миро е забелязан като талант от големият китарист Иван Лечев, който по-късно го кани да се присъедини към групата на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени.

За Миро настъпва звезден период, защото е канен от известни музиканти от всякакви жанрове: Васил Найденов, Графа, Камелия Тодорова, Лили Иванова, Митко Щерев, Елица и Стунджи, P.I.F., Портокал, Джанго Зе и много други.

На 23 години създава група Сафо, която стана доста популярна, спечели няколко престижни награди – на БГ Радио и БНР и свири на най-големите музикални форуми в България по това време.

На 30 години Миро заминава за Ирландия за 4 години с група Лора, свирят на престижни фестивали, издават албум почти изцяло с негова авторска музика.

В момента Мирослав Иванов живее, твори и свири в България и е един от най-добрите ни китаристи, инструменталисти със собствен почерк, абсолютно футуристичен и модерен стил, който едновременно те отпраща в неизвестността на бъдещето и те връща назад към изконното, чистото и уязвимостта на сърцето. Ето още едно парче от албума: ТУК – STAR WARS 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Website Built with WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: