Магията на ритмите

9 март 2023г.

Bee Bop Café | Пловдив


Етно джаз проект, който съчетава фолклорни ритми с джаз мелодии, авторски композиции и аранжименти характеризиращи музикалната палитра от различните краища на Балканите. Майсторските ръце на кавалджията Недялко Недялков, в съчетание с уникалният талант на Стоян Янкулов – Стунджи, заедно с джазовия акомпанимент на саксофониста Арнау Гарофе Фарас и чувствените мелодии на китариста и тамбурист Петър Миланов. Една въртележка от музикални идеи и магически ритми, ще гостува на 9 март в Пловдив. Специално за концерта Стоян Янкулов е подготвил перкусионни авторски композиции, които ще представи в съчетание с етно – джаз пиеси на формация „Glo Bal Kan”.

Glo Bal Kan е музикален проект, създаден през юли 2017 година от четирима успешни български музиканти: Недялко Недялков – кавал, Петър Миланов – китара, Владимир Кърпаров – саксофон и Стоян Янкулов–Стунджи – ударни.

Проектът е по идея на кавалджията Недялко Недялков, негови са и повечето от пиесите, които изпълняват. Групата представя авторски пиеси, образци от автентичния български, балкански и световен фолклор, но аранжирани и поднесени в джаз вариант.

GloBalKan е отворен проект, в който участват различни по народност и стил гост-музиканти, в първия си албум „Въртележка“ участват поп певицата Богдана Петрова, народната изпълнителка Тима Недялкова и гръцката етно вокалистка Марта Мавроиди.

МАГИЯТА НА РИТМИТЕ

9 март


Недялко Недялков – кавал
Арнау Гарофе – саксофон
Петър Миланов – китара
Стоян Янкулов – Стунджи – перкусии
Начало: 21:00 часа
Вход свободен за медици!


Концертът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Website Built with WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: