Intelligent Music Project е български музикален проект на д-р Милен Врабевски, с негова авторска музика и текстове (на английски), в който за изненада и радост на българските рок фенове, участват редица легендарни музиканти като Simon Phillips (Toto),  Carl Sentance (Nazareth), Richard Grisman (River Hounds), John Payne (ex-Asia), Joseph Williams (Toto) и други. Досега българският рок проект е издал 4 албума, които се разпространяват както в България, така и по целия свят, а в момента записват и пети.

Милен Врабевски е български лекар, бизнесмен и филантроп. Учредител и председател на Фондация „Българска памет“, а от 2010 г. и на продуцентска къща „Intelligent Music“, която има за цел, да популяризира съвременната българска музика и култура, и както самия той казва: „противопоставяме се на чалгаризацията на българската публика, като ѝ предлагаме друга алтернатива!“ А именно стойностен и качествен български рок.

Веднага след излизането на четвъртия албум „SORCERY INSIDE“, Милен Врабевски покани 8 български талантливи музиканти, които да представят музиката от албума в национално турне. Това са Иво Стефанов и Самуел Ефтимов на клавишни инструменти, китариста Бисер Иванов, басиста Ивайло Звездомиров, барабаниста Стоян Янкулов – Стунджи, и вокалистите Славин Славчев, Лина Никол и Борислав Мудолов, известен като Боби Косатката. Първият от концертите беше в София на 12 май (Sofia Live Club), следват концерти във Варна на 14 юни (Varna Live Club) и Русе на 15 юни (Max Club Ruse). Предстоят концерти и в други градове.

В оригиналните записи от албума участват още Jesse Siebenberg – китара и вокал, на клавишните е Dave Palmer, а Ernie Tibbs е на баса.

И четирите албума ще може да притежава всеки, който посети концертите от турнето на Intelligent Music Project, на 14 юни във Варна и на 15 юни в Русе, входът е свободен!

Албумът е свободно достъпен в онлайн пространството за слушане, теглене и за некомерсиални цели. Може да го чуете на www.intelligent-music.com. Повече за събитията и концертите можете да откриете на Facebook страницата на Intelligent Music Studios.

През 2020 г. Intelligent Music готви европейско турне с участието на всички звездни рок величия от петте албума.