След 20 години на сцената и множество концерти, феновете на Dirty Purchase ще бъдат зарадвани с появата на първият им албум. В него ще чуем 10 парчета, част от които авторски.

Групата Dirty Purchase Company (D.P. Co) е основана през 1995 от Христослав Галилеев-Гальо като клубна формация към клуб Swingin’Hall. До този момент в нея са свирили над 20 известни български музиканти. В началото групата е с блус звучене, но с включването на вокалистите Амалия и Емил Минчев, както и Иван Лечев на соло китара и цигулка, се повече се чувства влияние на стиловете фънк и соул.

Dirty Purchase има изяви на български и международни сцени като Младежкия джаз фестивал в Гърция, три поредни участия на джаз фестивала в Банско, две участия на летния фестивал Spirit of Bourgas, три участия на Аполония и множество концерти в страната и чужбина. Групата е носител на първа награда за песен на конкурса Златна пролет на БНР и участва в много музикални проекти с известни български и чуждестранни музиканти, между които Poogie Bell, Keith Anderson, Michael Stewart, Bobby Sparks. За членовете на групата може да се говори много, поради факта, че всички те са изключителни професионалисти и участват в много и различни музикални проекти.

 

Амалия – вокал,

Емил Минчев – вокал,

Христослав Галилеев (Гальо) – бас китара,

Николай Данев – ударни инструменти,

Людмил Стойнев – клавишни, китара и цигулка,

Иван Лечев – китара, цигулка,

Михаил Йосифов – тромпет,

Велислав Стоянов – тромбон.