Отбелязват Деня на будителите в Ловеч с джаз концерт

На 29 октомври, четвъртък, от 18:00 ч. на сцената на Драматичен театър – Ловеч, ще се  представи джаз формацията „Венци Благоев Джазтет“. Формацията включва едни от най-изявените български джаз музиканти, утвърдили се и на международни сцени – Шибил Бенев (китара, пиано), Димитър Карамфилов (контрабас), Атанас Попов (барабани), Венцислав Благоев (тромпет, флюгелхорн) и със специалното участие на Марина Господинова (вокал).

Венци Благоев е български джазов и класически музикант. Свири на тромпет, флюгелхорн и нетрадиционни инструменти. Дългогодишната концертна кариера го среща на една сцена с някои от най-големите световни джаз музиканти. Музикантът е също така организатор на едни от най-популярнитеджаз фестивали в България, автор е на проекта „Джаз за деца”, който запознава деца от различни възрасти с джазови аранжименти на популярни български и чужди детски песни, организирал е над 100 концерта за деца. Артистичен директор е на „Благоевград джаз фест“ и на „Джаз форум Стара Загора”.

Марина Господинова е популярна джаз певица, участва в редица джаз проекти с Димитър Карамфилов, Васил Пармаков, Борис Таслев, Ангел Заберски, а наскоро бе специален гост в българското турне на международната група Snow Owl. Марина Господинова е част от проекта за музика и думи  „Джазът пее на български“ заедно с пианиста Антони Дончев и поетесата Мария Донева. През април певицата представи своя спектакъл – трибют по случай сто години от рождението на Били Холидей в няколко града в страната.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Website Built with WordPress.com.

Нагоре ↑